Η εταιρεΙα μας

Η διατήρηση των παραδοσιακών γεύσεων και των ευεργετικών αποτελεσμάτων μίας υγιεινούς διατροφικής κουλτούρας, αποτελούν προτεραιότητες για εμάς

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

 

    Η εταιρεία ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ δημιουργήθηκε το 1996 ως αποτέλεσμα της αγάπης και τους πάθους της Φιλιάς Χριστοφάκη για τη μεσογειακή διατροφή και ιδιαίτερα τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις και συνταγές. Φυσικά, η διαδρομή από μία προσωποκεντρική δραστηριότητα προς την ανάπτυξη μίας οργανωμένης εταιρείας παραγωγής τροφίμων είναι μεγάλη. Έτσι, στις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν η ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ υλοποίησε σημαντικά επενδυτικά προγράμματα ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες των πελατών της.
    Ενδεικτικά αποτελέσματα αυτών των επενδύσεων αποτελούν οι σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1.300 τμ στο Βιομηχανικό Πάρκο Τυλισσού στην Κρήτη, τα ιδιόκτητα οχήματα καταψύκτες για τη διακίνηση των προϊόντων, η πιστοποίηση των παραγωγικών μεθόδων, καθώς και το αναπτυσσόμενο εμπορικό δίκτυο στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας.
    Το πελατολόγιο της εταιρείας αποτελείται από πελάτες λιανικής, αλλά και χονδρικής πώλησης όπως αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, εστιατόρια κ.α.

 

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

    Η διατήρηση των παραδοσιακών γεύσεων και των ευεργετικών αποτελεσμάτων μίας υγιεινούς διατροφικής κουλτούρας, αποτελούν προτεραιότητες για εμάς. Γι’ αυτό τον λόγο προωθούμε συστηματικά το χειροποίητο -μη βιομηχανικό τρόπο- παραγωγής των τροφίμων μας και τη χρήση των πλέον αγνών και φρέσκων υλικών.
    Για παράδειγμα, οι τυροκομικές ύλες που χρησιμοποιούμε παράγονται σε παραδοσιακό τυροκομείο από 100% πρόβειο γάλα στα Σφακιά Χανίων, τα χορταρικά έρχονται φρέσκα από γειτονικές περιοχές, ενώ τα ζυμάρια, η ρακί και το κρητικό ελαιόλαδο χρησιμοποιούνται με παραδοσιακό σπιτικό τρόπο. Στο σύνολο των προϊόντων μας δεν χρησιμοποιούμε συντηρητικά ή πρόσθετες χημικές ουσίες.

Η ιΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

1996 | H ίδρυση της εταιρείας   

Η ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ ιδρύθηκε το 1996 από την Φιλία Χριστοφάκη, η οποία χάρισε στην εταιρεία τις γνώσεις, το μεράκι και την αγάπη της για την κρητική διατροφή. Τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκουν γρήγορα το κοινό τους ανάμεσα στους μυημένους στην ποιότητα και τις αξίες της παραδοσιακής διατροφής, επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα.

1999 | Η επέκταση εκτός Κρήτης

Καθώς η φήμη της εταιρείας εξαπλώνεται, γρήγορα γίνεται αντιληπτή η ανάγκη καλύτερης εξυπηρέτησης των πελατών που βρίσκονται εκτός του νησιού της Κρήτης. Έτσι, επεκτείνεται το εμπορικό δίκτυο της εταιρείας με αρχικούς σταθμούς την Αττική και τη Ρόδο.

2000 – 2005 | Η καθιέρωση

Η περίοδος των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημιουργική για τη ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ. Αναπτύσσονται οι σειρές των προϊόντων, επεκτείνεται το εμπορικό δίκτυο και δημιουργούνται ισχυροί δεσμοί με το πελατολόγιο της εταιρείας.

2006 | Η συνεργασία με την Ιωνική Σφολιάτα Α.Ε.

Το 2006 αποτελεί ορόσημο καθώς χαρακτηρίζεται από την έναρξη της συνεργασίας με μία από τις πλέον καθιερωμένες εταιρείες στο χώρο των τροφίμων, την Ιωνική Σφολιάτα Α.Ε. Η ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση των προϊόντων της εταιρείας, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

2010 | Νέες εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις της ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ μεταφέρονται σε νέο χώρο στη ΒΙΠΕ Φοινικιάς, παρέχοντας στην εταιρεία σημαντικές νέες δυνατότητες που σχετίζονται τόσο με την παραγωγική διαδικασία, όσο και με την ευκολότερη μεταφορά των προϊόντων προς τους πελάτες.

2010 | Πιστοποίηση διαδικασιών

Η εταιρεία λαμβάνει πιστοποίηση HACCP με στόχο να διασφαλίσει ότι οι μέθοδοι παραγωγής τροφίμων που εφαρμόζει συμμορφώνονται πλήρως με τα αυστηρότερα πρότυπα για την ασφάλεια και την υγεία των καταναλωτών.

2015 | Νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Η εταιρεία επενδύει στη διαμόρφωση νέων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων 1300 τμ στο Βιομηχανικό Πάρκο Τυλισσού στην Κρήτη, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και την προώθηση προτύπων και διαδικασιών που διασφαλίζουν της υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής στον κλάδο.

Σήμερα | Αναλλοίωτες αξίες και ποιότητας

Η ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ αποτελεί σήμερα έναν ολοκληρωμένο παραγωγό τροφίμων, με άρτιο και σύγχρονο σύστημα παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων της. Ταυτόχρονα, διατηρεί αναλλοίωτες τις αρχές και τις αξίες του κρητικού διατροφικού πολιτισμού, συμβάλλοντας στη διατήρηση και την περαιτέρω διάδοσή του.